Súlyzós edzés
Blog

Súlyzós edzés

Természetesen nem sok ember fordít rengeteg időt a súlyzós edzés végzésére. Ugyancsak nem szükséges heti 6 alkalommal edzeni. Különösen kezdőként heti 2-3 egység elegendő, haladó felhasználóként pedig heti négy egység elegendő az izomépítéshez. Ha azonban ugyanolyan ambiciózus vagy, mint én, és annyira rajongsz a sportért, akkor a lehető legjobb eredményeket akarod, a lehető leggyorsabban. Például ha hetente hatszor tanul spanyolul, az év végén jobban fog beszélni, mintha csak hetente kétszer tanult volna. Csak nem akarok elveszíteni semmilyen varázsát, ezért gondolják sokan, hogy őrült vagyok. A „több többet hoz” természetesen nem mindig igaz. Ha most túl nagy hangerőt vezet a karjaihoz, egy óra múlva a karjai túl savasak lesznek, és már nem képesek teljesíteni. Így nem állít be jobb izom ingert, hanem csak feleslegesen hosszabbítja meg a regenerálódását, és 48 óra elteltével nem képes teljes erővel új ingert beállítani.

Súlyzós edzés a és fáradtság

A fáradtság és a súlyzós edzés intenzitás lineáris összefüggés. Függetlenül attól, hogy ez az első vagy a negyedik szett, a fáradtság ugyanazon intenzitás mellett ugyanaz. Teljesítménye azonban mondatról mondatra csökken. Az első sorozat első gyakorlata az, ahol a legtöbb erővel rendelkezik. Ha nem teljesít jobban a második vagy a harmadik szettig, akkor nem melegített fel rendesen. Mint a grafikonon jól látható, a súlyzós edzés teljesítmény gyorsan csökken. Tehát sokkal több értelme van rövidebb, intenzívebb egységeknek és magasabb frekvenciának, mert minden testépítés edzésnél jobban teljesíthet, mert mindig „friss” vagy. Vegyünk egy egyszerű példát: Hans hetente egyszer, Sep pedig a felsőtestét heti háromszor edzi, amely természetesen magában foglalja a mellkasát is. Habár hétfőn teljesen megsemmisítette a mellkasát, hétfőn nagyobb volt a terhelése, mint, de szombatig még mindig fájtak a mellkasa. Két nap után regenerálódik, és az edzés elején, amikor az izmok még „frissek”, többet tud teljesíteni, és így teljesen lehúzza Hansot. Ez a terhelés összeadódik, és izomtömeg-más néven növekedést eredményez.

A táplálkozás

Miután két éven vegán táplálkozás, a készítmény az egészséges táplálkozás egyre világosabb. Rájöttem, hogy mi a sav-bázis és testsúly kontroll egyensúly, mely lényeges szerepet az egészségügyi játszik. Mert körülöttünk minden erősen vagy gyengén lúgos, savas vagy semleges (például a lúgos víz). A pH-értéket 1-14-től mérjük, ahol 1 jelentése nagyon savas, 14 pedig nagyon lúgos vagy lúgos. Először is a legnagyobb tévhit: a savértékek rosszak = túlsavasodnak vagy lúgosodnak – az alapértékek jók=egészséges étkezés!

Ez egy hatalmas tévhit, amely elterjedt a súlyzós edzés végzésével kapcsolatban. Az egészséges pH- értéknek ingadoznia kell. A reggeli vizeletnek savas értékkel kell rendelkeznie, mert a normális veseműködés abból áll, hogy a kötőszövetből a savakat egy éjszakán át feloldják, és reggel kiválasztják. 10 óra után lúgos túlfeszültségnek kell következnie, amely a pH-értéket 7 fölé emeli. Ez azt mutatja, hogy a test képes szabályozni önmagát, és nincs túl sok savval terhelve. Fontos, hogy a lehető legalaposabban étkezzen. 80% bázikus és 20% savas étel jó iránymutatás. Itt egy jó ételasztal Láthatja, hogy a húsban és a halban, valamint a tejtermékekben szinte minden savas pH-értékkel rendelkezik. El a kezekkel! Az összes sav további megterhelést jelent a tested számára.

Ha vese és máj nem képes lépést tartani a savak eltávolításával, a felesleges savakat a kötőszövet tárolja. Egyébként ez is a korai öregedés oka. Az állandó savanyítás következménye gyakran a betegségek eredete.